Tegevust alustas organisatsioon, mille peamiseks ülesandeks on sõjapõgenikele kodude leidmine

7. aprill 2022

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele (ing. NGO Hands for Ukraine) eesmärgiks on aidata Ukraina sõjapõgenikel leida Eestis omale uus kodu. Eriti haavatavas olukorras on emad koos lastega. Nemad vajavad kõige suuremat abi ja toetust.

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele kasvas välja Niine 2 vabatahtlike tööst Ukraina põgenikega. Inimesed, kes soovisid oma vabast tahtest ning soovist aidata, suutsid olla linnale ning riigile võrdseks partneriks. Mittetulundusühingu tuumiku moodustavad näitleja Elina Purde, laulja Hanna-Liina Võsa, moetoimetaja Aljona Eesmaa, teleprodutsent Tuuliki Oberschneider ja Tallinna Salme Kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov.

“Meie eesmärk ei ole kellegagi konkureerida, vaid aidata. Mitte keegi ei olnud sõjaks valmis, uus olukord nii linnale kui riigile. Selleks, et mitte suurendada koormust ametnikele, soovime me anda endapoolse panuse. Me teame, et me ei jõua kõigini aga meie soov ja tahe on jõuda võimalikult paljudeni. Juba enne MTÜ loomist olime iseseisvalt abistamas 30 perekonda”, ütles üks eestvedajatest vabakutseline näitleja Elina Purde.

MTÜ Käsikäes Ukrainlastele on olemas välispartnerid, kelle teadmised ning finantsvahendid annavad meie tegevusele kiiruse, kuid kindlasti vajame ka kohalike inimeste abi.

Kuidas aidata? Aidata saavad meid nii eraisikud kui ettevõtted. Eraisikud, kellel on soov majutada põgenikke, saavad end registreerida ning me lubame, et me võtame teiega kindlasti ühendust!

Ettevõtted, kes soovivad meie tegevust toetada, kas rahaliselt, oma teenuste või toodetega, saavad enda võimalustest meile teada anda e-maili aadressil info@handsforukraine.com. Kuna me hakkame tegelema inimestele kodude otsimise ning elamiskõlbulikuks seadmisega, siis rõõmuga võtame me abi vastu elektrikelt, ehitajatelt, meistrimeestelt jms; kui mõni ettevõte soovib meid toetada oma toodetega šampoonist vooditeni, siis me leiame sellele kõigele rakendust.